Metoda FloorPlay este aplicabil la copii (mici) cu diverse probleme de dezvoltare. Ea oferă un cadru de gândire direcționat pe dezvoltare și un limbaj comun pentru a lucra multidisciplinar. Modelul de diagnostic care stă la bază fiecărei intervenții poate ajuta la ordonarea informațiilor, focalizarea intervenției și clarificarea priorităților în obiective.
Intervenție FloorPlay începe cu interesele copilului și la nevoile lui de dezvoltare specifice, care pot fi înțelese prin modelul teoretic. Legătura emoțională este elementul cheie prin care copilul este provocat în pași mărunți să trăiască experiențe noi.
Modelul teoretic DIR (Greenspan) stă la baza metodei FloorPlay. În contextul în care Floortime este o abordare consistentă și de durată, FloorPlay se bazează mai mult pe forma structurată preluată din PLAY Proiect, datorită acestui aspect intervențiile sunt de scurtă durată.
FloorPlay poate fi aplicată totuși în diferite situații, în intervenții de scurtă durată, dar și în intervenții de lungă durată cum ar fi cele din centrele de zi. Important este ca întotdeauna să fie implicați și părinții în intervenție.
Pentru acest domeniu avem tradusă în limba română următoarea carte, iar cei interesați ne pot contacta pentru a intra în posesia ei: FLOORPLAY, un manual practic de Natasja van Kolleburg, Judith Hoevenaar și Claudine Dietz, editura Stichting FloorPlay, Amsterdam Țările de jos.